Подільський суд призначив до розгляду справу ексберкутівця Цикалюка, обвинувачуваного у розгоні протестувальників у листопаді 2013 року

Дата: 22 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Подільський райсуд Києва 22 червня завершив підготовче засідання та призначив до розгляду справу ексберкутівця Руслана Цикалюка, якого обвинувачують у справі про розгін протестувальників на майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє Адвокатська дорадча група у своєму телеграм-каналі.

Фото: Адвокатська дорадча група

“Хотілось би написати “перемога”, але до спливу строків для притягнення до відповідальності лишилося трохи більше ніж 5 місяців. Враховуючи завантаженість суду, кількість матеріалів справи та потерпілих, розглянути справу до завершення строку малоймовірно”, – написала після засідання представниця потерпілих Оксана Михалевич.

Судовий розгляд справи по суті розпочнеться 28 червня о 10:30.

Нагадаємо, у 2021 році слідчий ДБР повідомив Руслану Цикалюку про підозру щодо подій 30 листопада 2013 року. У 2022 році справу мало не закрили через оскарження захистом повідомлення про підозру. Але у серпні 2022 року обвинувальний акт передали до суду. З того часу тривало підготовче засідання.

Командир автотранспортної роти київського “Беркуту”, а до жовтня 2021 року — командир полку поліції особливого призначення №1 у Києві Руслан Цикалюк обвинувачується у перевищенні службових повноважень та перешкоджанні мирним зібранням під час розгону Майдану 30 листопада 2013 року.

Раніше у Голосіївському суді ухвалили обвинувальний вирок щодо ексзаступника начальника управління оперативних розробок міжрегіонального характеру МВС України Сергія Яковенка. Колишній правоохоронець отримав заочно 10 років ув’язнення. Він перебуває у розшуку.

Нагадаємо, Святошинський райсуд Києва 23 травня не закінчив допит свідка щодо подій 18 лютого 2014 року у зв’язку з тим, що Наталія Вознюк, адвокатка екскомандира львівського “Беркуту” Ростислава Пацеляка удруге попросила суд дозволити обвинуваченому пересісти зі скляної камери суду до неї за стіл. Суд відмовив. 

Профільний департамент Офісу генерального прокурора, який працює над розслідуваннями справ Майдану, торік повідомив про підозру 27 особам. 

Цього року в деяких справах Майдану збігає строк давності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter