Плавець з Гідропарку верхи приїхав під МВС, щоб передати Авакову звернення

Дата: 29 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Валентин Бур’янов, якого суд відмовився штрафувати за нібито порушення карантину, коли він переплив річку в столичному Гідропарку, приїхав під будівлю Міністерства внутрішніх справ, щоб передати звернення до очільника відомства Арсена Авакова.

Про це він розповів на власній сторінці у фейсбуку. 

Як і обіцяв публікую звернення, яке я сьогодні завіз вічному міністру. Зважаючи на їхню «скриньку», яка не так часто…

Опубліковано Valentyn Buryanov Вівторок, 28 квітня 2020 р.

До будівлі міністерства Бур’янов приїхав на коні. У такий спосіб хлопець, за його словами, хотів привернути увагу суспільства до ситуації, що склалась у правоохоронних органах через епідемію коронавірусу, яку чоловік називає середньовіччям. 

“Повністю вберегтися від вірусу неможливо – факт. Здорові люди мають працювати, щоб хворі могли лікуватися. Краще витратьте бюджетні кошти на достатню кількість тестів та санітайзерів, ніж на озброєння бездумних поліцейських задля утримання населення під замком”, – розповів він. 

Також Бур’янов нагадав, що, згідно зі своїми робочими обов’язками, міністр внутрішніх справ приймає громадян кожного першого вівторка місяця, а тому можливу відмову розглядати його звернення він розцінюватиме як “злочинну бездіяльність, покривання зловмисників та мовчазне підтвердження своїх диктаторських намірів”.

Нагадаємо, що Валентин Бур’янов – інструктор одного із закладів столичної мережі спортивних клубів. 7 квітня, коли поліція перевіряла дотримання карантину в Гідропарку, хлопець став героєм телесюжетів, бо переплив річку, щоб потренуватись. На березі Бур’янова в плавках затримали поліцейські та звинуватили в порушенні карантину. Чоловік пояснював, що серйозно ставиться до пандемії коронавірусу, проте вважає, що карантинні заходи влада має втілювати з дотриманням принципів конституційності та раціональності.

Згодом суд не став розглядати справу Бур’янова, адже виявилось, що поліцейські неправильно склали протокол на нього. 

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати. Український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня, а згодом продовжив його до 11 травня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter