Після скасування вільної економічної зони “Крим” кримчани можуть скористатися безоплатною правовою допомогою

Дата: 23 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Із набуттям 21 листопада чинності законом про скасування вільної економічної зони “Крим” запрацювали зміни до Закону “Про безоплатну правову допомогу”. Відтепер кримчани можуть скористатися безоплатною вторинною правовою допомогою, юридичною допомогою, що надається для захисту прав людини в суді за кошт Державного бюджету України.

Про це інформує КримSOS

На безоплатну вторинну правову допомогу в Україні мають право дев’ять категорій громадян, зокрема малозабезпечені особи, ветерани війни, діти-сироти тощо. Вони зможуть отримувати безкоштовні правові послуги з представництва їхніх інтересів у зв’язку зі збройною агресією РФ та тимчасовою окупацією території України.

Допомога охоплює:

  • юридичний захист;
  • здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
  •  складення документів процесуального характеру.

Нагадаємо, минулого року Міністерство юстиції запустило мобільний застосунок “Безоплатна правова допомога”, який спрощуватиме доступ до правосуддя. Також через коронавірусну пандемію безоплатну правову допомогу надають дистанційно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter