Після розведення військ до Золотого приїхав російський депутат

Дата: 04 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ назвало порушенням всіх норм візит депутата Державної думи Росії Олексія Журавльова до населеного пункту Золоте після розведення військ

Про це очільник відомства Вадим Пристайко повідомив під час брифінгу. 

#НАЖИВОСпільна пресконференція Міністра закордонних справ України Вадима Пристайка та Міністра закордонних справ Естонії Урмаса Рейнсалу.

Gepostet von Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine am Montag, 4. November 2019

Депутат Держдуми РФ Олексій Журавльов приїхав на колишні позиції бойовиків так званого «ЛНР» для нібито перевірки відведення українських військ. Разом з ним до населеного пункту приїхали спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та бойовики, в яких були пов’язки та каски з розпізнавальними знаками Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Про свою поїздку на територію України Журавльов розповів на власній сторінці у фейсбуку. Вочевидь, на територію України росіянин потрапив через непідконтрольну ділянку кордону з Росією. 

Пристайко назвав порушенням “візит” депутата та повідомив, що МЗС готує офіційну реакцію на таку поведінку Журавльова. 

Як відомо, розведення військ у населеному пункті Золоте, про яке домовились у Мінську, почалося 29 жовтня, після декількох тижнів відтермінування. Причиною відтермінування стало недотримання режиму тиші з боку бойовиків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter