Після російського обстрілу вивели з експлуатації дві українські ГЕС

Дата: 09 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок російських обстрілів, які сталися 8 травня, дві гідроелектростанції України вивели з експлуатації через значні пошкодження.

Про це повідомили в “Укргідроенерго”.

Фото: “Укргідроенерго”

“8 травня під час ранкових обстрілів критичної інфраструктури значних уражень було завдано й обʼєктам гідроенергетики. Ворог продовжує масовано атакувати та знищувати енергетичну інфраструктуру України, завдаючи руйнівних цілеспрямованих ударів”, – йдеться у дописі.

В “Укргідроенерго” зазначили, що станом на зараз вся українська гідрогенерація зазнала нищівних пошкоджень. Щоб відновити знищене обладнання, потрібні значні кошти та зусилля.

“Нині підтримка, допомога і рішучі дії міжнародної спільноти як ніколи надзвичайно важливі”, – додали в компанії.

Нагадаємо, що на світанку 8 травня окупанти масовано обстріляли Україну. Російські війська запустили понад 50 ракет і більш як 20 “шахедів” по енергетичних та цивільних обʼєктах Київщини, Полтавщини, Кіровоградщини, Запоріжжі, Івано-Франківщини, Вінниччини та Львівщини.

А 11 квітня окупанти вчинили масовану атаку по енергетичній інфраструктурі України. Унаслідок цього пожежі спалахнули на енергетичних об’єктах у Львівській, Одеській та Запорізькій областях. Також армія РФ била по енергетиці Київщини та Харківщини. На Миколаївщині уламки збитих дронів упали на відкритій території. 

Тієї ночі окупанти повністю зруйнували Трипільську теплоелектростанцію на Київщині. Унаслідок влучань почалася масштабна пожежа в турбінному цеху. Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі.

Президент України Володимир Зеленський каже, що російські війська змогли знищити Трипільську теплоелектростанцію на Київщині, тому що в України закінчилися ракети для її захисту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter