Вночі окупанти атакували енергетичну інфраструктуру у Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях

Дата: 11 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У ніч проти 11 квітня російські окупанти здійснили масовану атаку по енергетичній інфраструктурі України. У результаті цього пожежі спалахнули на енергетичних об’єктах у Львівській, Одеській та Запорізькій областях. Також армія РФ била по енергетиці Київщини та Харківщини. На Миколаївщині уламки збитих дронів упали на відкритій території. 

Про це повідомляють очільник Львівської ОВА Максим КозицькийСили оборони Півдня та міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

“Уночі ворожі крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Це обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському. Почалися пожежі. Їх оперативно загасили вогнеборці”, – розповів Козицький.

За словами голови Львівської ОВА, поранених та загиблих внаслідок обстрілу немає. Усі системи життєзабезпечення Львівської області працюють у штатному режимі.

Тим часом Сили оборони Півдня повідомили, що на Одещині уламки збитих дронів спричинили займання на території енергетичного об’єкта − пожежу оперативно загасили, цивільні не постраждали.

“По Запорізькій області ворог спрямував керовані авіаційні ракети з літаків тактичної авіації. 2 ракети силами протиповітряної оборони було знищено, але, на жаль, є і влучання. У Запорізькому районі пошкоджений об’єкт енергетичної інфраструктури. Ступінь пошкодження уточнюється, інформації про постраждалих не було”, – відзвітували у Силах оборони.

А у Миколаївській області уламки збитих дронів впали на відкритій території. Інформація про руйнування й постраждалих не надходила.

По Харкову росіяни випустили понад 10 ракет, у деяких районах міста відсутнє електропостачання.

Ліквідація наслідків обстрілів триває також на Одещині, Львівщині, Запоріжжі та Київщині. Залучений особовий склад та техніка ДСНС з сусідніх регіонів.

Загалом бойова робота по повітряних цілях окупантів тривала понад 5 годин. На Півдні країни знищили 21 дрон: 7 − на Одещині, 8 − на Миколаївщині, по 3 – у Херсонській та Дніпропетровській областях.

Вночі на місцях ліквідації наслідків масованого обстрілу працювали понад 200 рятувальників, а також понад сотню слідчих, криміналістів та вибухотехніків.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими Одеської області, який трапився напередодні, загинули четверо цивільних, серед яких дитина. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter