Окупанти знищили Трипільську ТЕС, бо в нас закінчилися ракети для її захисту – Зеленський

Дата: 16 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський каже, що російські війська змогли знищити Трипільську теплоелектростанцію на Київщині, тому що в України закінчилися ракети для її захисту.

Про це глава держави розповів в інтервʼю PBS.

Фото з місцевих телеграм-каналів

Зеленський прокоментував іранську атаку на Ізраїль, яку союзники спільно допомогли відбити. 

Було залучено багато всього, чого не вистачає Україні… Це дійсно демонстрація того, що таке союзники не на папері, а в небі“, – сказав він.

Водночас президент підкреслив, що Україна захищає небо самостійно. Союзники, за його словами, дають Україні ту чи іншу техніку, але з нею – дефіцит. 

“Я вам наведу дуже простий приклад щодо Трипільської станції. Від неї залежить світло в київському регіоні. Летіли 11 ракет. Перші сім ми знищили, чотири – знищили Трипільську ТЕС. Чому? Тому що було ракет нуль. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля”, – розповів Зеленський.

Нагадаємо, що в ніч проти 11 квітня російські окупанти вчинили масовану атаку по енергетичній інфраструктурі України. Унаслідок цього пожежі спалахнули на енергетичних об’єктах у Львівській, Одеській та Запорізькій областях. Також армія РФ била по енергетиці Київщини та Харківщини. На Миколаївщині уламки збитих дронів упали на відкритій території. 

Тієї ночі окупанти повністю зруйнували Трипільську теплоелектростанцію на Київщині. Унаслідок влучань почалася масштабна пожежа в турбінному цеху. Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter