Вранці окупанти вчинили масований обстріл: били переважно по обʼєктах енергоінфраструктури

Дата: 08 Травня 2024
A+ A- Підписатися

На світанку 8 травня окупанти масовано обстріляли Україну. Російські війська запустили понад 50 ракет і більш як 20 “шахедів” по енергетичних та цивільних обʼєктах Київщини, Полтавщини, Кіровоградщини, Запоріжжі, Івано-Франківщини, Вінниччини та Львівщини

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський та очільники тамтешніх ОВА.

Так, у Київській області є влучення по ЛЕП, пошкоджено приватні будинки. У Броварах поранення дістали 62-річна жінка і 34-річний чоловік. Їх з численними пораненнями кінцівок та осколковими пораненнями доставили до лікарні. Потерпілим надається вся необхідна невідкладна допомога.

На Полтавщині внаслідок удару дрона пошкоджений об’єкт енергетичної інфраструктури, потерпілих немає.

У Кіровоградській області росіяни обстріляли енергетичний об’єкт і пошкодили будинки. Постраждала восьмирічна дитина.

На Львівщині армія РФ атакувала два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури. Обійшлося без загиблих і поранених.

У Запоріжжі є влучання по критичній та цивільній інфраструктурі, люди не постраждали. Пошкоджено будівлю пожежно-рятувальної частини.

Фото: Іван Федоров

Тим часом в “Укрзалізниці” повідомили, що окупанти також атакували цивільну залізничну інфраструктуру в Херсоні. Внаслідок ворожих ударів пошкоджені колії та вокзал міста.

Наразі рух потяга №121/122 Київ – Херсон – Київ залізничники тимчасово обмежили до Миколаєва. Звідти пасажирів до Херсона і зворотно везтимуть автобусами. Усі 99 пасажирів у безпеці.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що загалом під час ранкової атаки під удар потрапили об’єкти енергетичної інфраструктури, близько 30 житлових будинків, громадський транспорт, автомобілі. 

До ліквідації наслідків нічної атаки залучено 350 рятувальників та 100 одиниць спеціалізованої техніки. Для безпеки рятувальники використовують спеціальну техніку: автодрабини із системами пінного гасіння, тактичного робота для гасіння вогню, тепловізори, прилади для контролю за рухом конструкцій.

Нагадаємо, що в ніч проти 8 травня російські війська обстріляли Білозерку Херсонської області. Внаслідок цього загинула жінка, ще двоє людей поранено.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter