Після початку повномасштабного вторгнення на Донеччину повернулися 223 тисячі осіб, які виїхали раніше

Дата: 21 Січня 2024
A+ A- Підписатися
За останні два місяці на Донеччину повернулося на дві тисячі більше жителів, аніж евакуювалося. Загалом від початку повномасштабної війни з РФ до області повернулися 223 тисячі осіб, які раніше виїхали.
 
Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на керівника відділу оперативно-чергової служби, зв’язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитра Петліна.
 
Евакуація цивільних з прифронтових населених пунктів Донеччини. Фото: Головне управління ДСНС України у Донецькій області

“Із 26 лютого та по теперішній час, з території області евакуювали близько 1 млн 357 тисяч осіб. З них 163 520 дітей та близько 42 650 осіб з інвалідністю. За цей час також повернулися близько 223 тисяч осіб. І ця тенденція за останній час зберігається до росту. За останні два місяці десь на 2 тисячі більше повернулося, аніж евакуювалося”, – розповів Петлін.

Він зазначив, що станом на цей час загалом на території області залишаються близько 524 тисяч осіб, і евакуація триває.

Посадовець також розповів що з міста Покровськ у Львівському напрямку щодня курсує евакуаційний потяг. Також кожні вісім днів курсує потяг до міста Бердичів Житомирської області, де займаються і прийомом, і розміщенням, і видачею допомоги. Петлін додав, що вимушеним переселенцям виплачують разову грошову допомогу та щомісяця дають кошти на проживання.

За його словами, евакуйовані також розміщуються в містах компактного проживання, якщо у них немає можливості десь розміститись.

Евакопункт працює в місті Покровськ і там займаються організацією евакуації місцеві органи влади, до яких у разі ухвалення рішення стосовно виїзду з регіону необхідно звернутися.

“Всі контакти евакопунктів є на сайті ОВА, всі телефони по кожній громаді. Тому ще раз наголошую: приймайте рішення і своєчасно евакуюйтеся до більш безпечних регіонів”, – заявив Петлін, звертаючись до населення, яке ще залишається на Донеччині.

Нагадаємо, з квітня минулого року, після оголошення у Донецькій області примусової евакуації, у безпечні райони вивезли 856 дітей. З 43 населених пунктів вдалося евакуювати усіх дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter