“Під’їжджаю до Києва”: колишній депутат Держдуми Гудков покинув РФ через тиск

Дата: 07 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Російський політик та колишній депутат Держдуми виїхав з РФ до України через переслідування. 

Про це росіянин повідомив у телеграмі. 

Фото: kp.ru

Російські силовики затримали Гудкова 1 червня як підозрюваного в кримінальній справі про заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою. Її порушили через нібито несплату боргу за договором оренди нежитлового приміщення, укладеного з мерією Москви. Вже через два дні політика відпустили. 

Як розповів Гудков, кілька близьких джерел з оточення Адміністрації президента Росії повідомили, що якщо він не покине країну, то фейкову кримінальну справу продовжуватимуть. 

“Якщо залишуся, дано санкцію розв’язати питання Гудкова “будь-яким способом”. Вважаю, що висмоктану з пальця “справу про підвал” порушено, лише щоб не допустити мене на вибори й видавити з країни як мінімум до дня голосування”, – розповів росіянин.

Рішення про переїзд підтримали рідні Гудкова, яким, за його словами, також погрожували. 

Нагадаємо, що в травні в Росії ухвалили закон, яким заборонили брати участь у виборах тим, хто працював з “екстремістами” або жертвував їм гроші. Сталося це на тлі судового розгляду щодо визнання екстремістськими організацій, пов’язаних з опозиціонером Олексієм Навальним. У такий спосіб російська влада не дає опозиціонерам потрапити на вибори. 

Фотографія обкладинки: news.ru

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter