Підозрюваний у справі Гандзюк оформив інвалідність і вшосте не з’явився в суд

Дата: 06 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Підозрюваний у справі нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк експомічник народного депутата Ігор Павловський оформив інвалідність і уже вшосте не з’явився на судове засідання, де його обвинувачують в замовчуванні злочину.

Про це виданню ZMINA повідомив одеський активіст Віталій Устименко, який був присутній в залі Приморського районного суду Одеси 5 листопада.

За його словами, з боку підозрюваного вже традиційно надійшла довідка про те, що він перебуває на стаціонарному лікування в одному з одеських медичних закладів. Також до неї додали довідку про отримання Павловським другої групи інвалідності. Відтак, засідання суддя перенесла аж на 20 грудня.

При цьому присутній прокурор Дмитро Боян не подав клопотання на примусовий привід підозрюваного, зважаючи, що з серпня, відколи його справу мають розглянути по суті, той не з’являється в суди «за станом здоров’я».

Водночас, як нагадав Устименко, 15 жовтня, коли Павловський учергове не прибув до суду, а адвокати надали виписку з одеської лікарні про його лікування там, він навідався в медичну установу. Активіст з’ясував, що Павловський востаннє перебував там 17 вересня.

«І один із лікарів сказав, що у Павловського проблема з суглобами і що він взагалі в Херсоні», – додав в коментарі ZMINA Устименко.

Водночас, саме через лікування підозрюваного в Одесі суд для його зручності перенесли з Херсону до Одеси. За цей час в Одесі його також бачили на футбольному матчі.

На початку листопада Павловського мали допитати в Шевченківському районному суді Києва як свідка в іншому кримінальному провадженні щодо Гандзюк. На допити в Шевченківський суд він не приїжджає вже вп’яте.

Адвокати також надавали в суд медичні довідки про лікування свідка. Протестуючи, прокурор навіть надав клопотання про примусовий привід Павловського на допит.

«Суддя Осаулов відмовив прокурору у задоволенні клопотання про привід свідка тому, що вважає таку вимогу прокурора передчасною. Також сказав, що прокурор не дотримався вимог до клопотання передбачених КПК, мовляв, воно мало має подаватись в письмовій формі», – написали на сторінці ініціативи «Хто замовив Катерину Гандзюк?».

Сьогодні не відбулось відразу 3 судових засідання по справі Каті. Знову не відбувся допит Павловського в порядку ст 225…

Gepostet von Хто замовив Катю Гандзюк? am Dienstag, 5. November 2019

На брифінгу 3 листопада в СБУ, яка розслідує справу Гандзюк, начальник слідчого управління Богдан Тиводар заявив, що слідству відомо, де перебуває Павловський, але вплинути на явку підозрюваного вони не можуть, бо це компетенції прокуратури та суду.

Варто зауважити, що попри інформацію ГПУ про зміну групи прокурорів у справі Гандзюк в Приморському суді з боку обвинувачення був прокурор Боян, який представлений у судах з самого початку судових розглядів у цій справі.

Нагадаємо, що Ігорю Павловському оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк у листопаді 2018 року після того, як його ім’я як співучасника злочину публічно оголосили активісти. 17 квітня стало відомо, що прокуратура змінила підозру Павловському: замість організації злочину інкримінують його замовчування.

За два тижні після цього його відпустили під домашній арешт, зобов’язавши носити електронний браслет. Після завершення двомісячного терміну запобіжного заходу на обрання нового прокуратура клопотання вже не подала. То ж з кінця червня Павловський перебуває на волі без жодного запобіжного заходу.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter