Підозри оголосили працівникам окупаційного ізолятора в Токмаку, які виселяють цивільних з регіону

Дата: 13 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозри в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору повідомили так званому начальнику та дев’ятьом співробітникам окупаційного ізолятора в Токмаку Запорізької області. 

Про це розповіли в Запорізькій обласній прокуратурі. 

Фото: ЗОДА

Серед десяти підозрюваних щонайменше семеро – колишні співробітники правоохоронних органів. 

“У жовтні 2022 року один з них прийняв пропозицію окупаційної адміністрації та обійняв посаду начальника ізолятора… інші дев’ять погодилися стати його підлеглими та добровільно поповнили лави цього незаконного органу”, – говорять слідчі. 

Підозрюють викритих не лише в придушенні руху опору, але й у виселенні “неблагонадійних мешканців” з регіону. 

ZMINA раніше розповідала про деякі з таких випадків, наприклад, як торік у жовтні виселили з дому в селі Менчикури у Веселівському районі Запоріжжя жінку за “патріотизм”. У неї знайшли листування, у якому вона бажала співрозмовнику “вперед до перемоги”, називала окупантів “дебілами”, а людей, які пішли на співпрацю з росіянами, “убогими, яким дали по 5 тисяч рублів”.

Деяким людям навіть не дають зібрати речі. 

За підозрою в колабораційній діяльності викритим загрожує від 12 до 15 років з тимчасовим позбавленням права обіймати певні посади та з ймовірною конфіскацією майна.

За підозрою в пособництві державі-агресору їм загрожує від 10 до 12 років з тимчасовим позбавленням права обіймати певні посади та з ймовірною конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що правоохоронці встановили особи ще трьох російських омонівців, які викрадали та катували мирних жителів тимчасово захоплених районів Запорізької області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter