СБУ ідентифікувала російських омонівців, які на Запоріжжі затримували українських патріотів

Дата: 06 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У результаті слідчо-оперативних дій правоохоронці встановили особи ще трьох російських окупантів, які брали участь у викраденнях і катуванні мирних жителів тимчасово захоплених районів Запорізької області.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Один з підозрюваних – це командир тактичної групи 22 окремої бригади оперативного призначення росгвардії. Після захоплення Мелітополя його призначили “військовим комендантом” окупаційної адміністрації українського міста.

На цій “посаді” чоловік виконував завдання Кремля щодо придушення руху опору на території Приазов’я. Для цього сформував “каральні загони”, які проводили масові облави на помешкання місцевих жителів.

Під час таких “нальотів” окупанти викрадали людей та відвозили їх до катівні “військової комендатури” РФ. Там з затриманих “вибивали” інформацію про місцеперебування українських патріотів на території району.

Інші двоє підозрюваних – співробітники Махачкалинського загону міліції особливого призначення (більш відомого як ОМОН) управління росгвардії по республіці Дагестан.

На початку окупації Василівського району вони увійшли до складу створеної агресором “комендатури” РФ: один на “посаді” заступника керівника окупаційного органу, а інший – його помічника.

Правоохоронці встановили, що ці росіяни особисто брали участь у незаконних затриманнях і катуванні українських громадян, застосовували до потерпілих отруйні хімічні речовини та електрострум і постійно погрожували вбивством близьких родичів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності.

Нагадаємо, що слідчі також встановили особи ще чотирьох місцевих жителів, які вступили до створених окупантами каральних підрозділів “МВС РФ” на захопленій частині Луганщини. Новий “оперуповноважений” та “дільничні інспектори” псевдоорганів залякують громадян та розграбовують їхні оселі під виглядом незаконних обшуків. Після таких “обшуків” у людей зникають гроші, побутові речі та інше особисте майно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter