СБУ ідентифікувала працівників окупаційного “МВС РФ”, які проводять масові репресії на Луганщині

Дата: 19 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці встановили особи ще чотирьох місцевих жителів, які вступили до створених окупантами каральних підрозділів “МВС РФ” на захопленій частині Луганщини.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Серед них – очільник так званого “Лисичанського міського відділу Міністерства внутрішніх справ “ЛНР”. Перебуваючи на “посаді”, він виконує завдання Росії щодо нав’язування окупаційного режиму і придушення руху опору на Сході України.

Для цього чоловік організовує масові репресії й незаконні затримання громадян. До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство та погрози фізичною розправою. Правоохоронці зафіксували факти викрадення людей та пограбування їхнього майна.

За даними слідства, підозрюваним є місцевий житель, який ще 2014 року приєднався до так званої “ЛНР”. Там його призначили “заступником начальника міськвідділу МВС” у тимчасово захопленій Кадіївці.

У вересні цього року чоловік добровільно погодився очолити новостворений окупаційний орган у Лисичанську.

Крім того, працівники СБУ ідентифікували ще трьох ймовірних поплічників агресора, які вступили до так званих “райвідділів МВС “ЛНР” у Старобільському та Сватівському районах.

Новий “оперуповноважений” та “дільничні інспектори” псевдоорганів залякують громадян та розграбовують їхні оселі під виглядом незаконних обшуків. Після таких “обшуків” у людей зникають гроші, побутові речі та інше особисте майно.

Наразі слідчі повідомили фігурантам про підозри за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. СБУ встановила адреси перебування, маршрути переміщення та перелік “зв’язків” підозрюваних.

Тривають заходи для їхнього притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, що правоохоронці викрили ще трьох організаторок псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Сходу України. За даними слідства, всі троє ще з 2014 року почали співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією. Серед них – представниця так званої “ЛНР” на перемовинах у Мінську.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter