СБУ встановила особи трьох громадянок, які ініціювали “приєднання” Луганщини до РФ

Дата: 13 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили ще трьох організаторок псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Сходу України. Серед них – представниця так званої “ЛНР” на перемовинах у Мінську.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

“Встановлено особи ще двох “депутатів народної ради “ЛНР”, які готували “нормативну базу” для проведення фейкового плебісциту в захоплених районах Луганщини. Саме вони у вересні 2022 року сприяли “голосуванню” за псевдозакон щодо “приєднання” регіону до країни-агресора”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, одна з підозрюваних раніше представляла так звану “ЛНР”  у складі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Сході України та напрацьовувала “Мінські угоди”.

Крім цього, правоохоронці викрили представницю “територіальної виборчої комісії Луганська”, яка фальсифікувала результати псевдореферендуму.

За даними слідства, всі троє ще з 2014 року почали співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією. Перебуваючи на посадах, вони підтримували діяльність незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях проти українських військ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter