Під завалами “Охматдиту” слідчі знайшли більше доказів цілеспрямованого удару росіян по лікарні

Дата: 09 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На місці удару російських військових по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві знайшли нові докази того, що атака була цілеспрямованою. 

Про це розповіли в СБУ. 

Фото: фейсбук-сторінка “Охматдит”

Напередодні слідчі вже публікували фото частин ракети Х-101, яку запустили по дитячій лікарні росіяни. Це були уламки кожуха двигуна з відображенням інвентарного та серійного номерів. Відтоді на місці удару вдалося знайти: 

  • уламок механізму розкриття крил ракети Х-101;
  • уламок блоку постановки завад ракети Х-101; 
  • середню частину корпусу крилатої ракети Х-101 (під завалами);
  • обтікач хвостового відсіку й уламок гідроблоку крилатої ракети Х-101.
 

У СБУ наголошують, що висновки експертів однозначні: удар росіян був цілеспрямованим. Такої думки дійшли, зокрема, через характер руйнувань, пропорції, форми та розміри ракети з відео, а також траєкторії її польоту.

Окрім цього, наголошують, що зафіксували й саме отримання росіянами завдання завдати удару крилатою ракетою по дитячій лікарні. 

Російська влада традиційно відкидає звинувачення в причетності до злочину. Усі наявні матеріали та докази, повʼязані з масованою атакою 8 липня, Україна передасть до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, що під час масованої ракетної атаки на Україну 8 липня російська ракета Х-101 влучила по території дитячої лікарні “Охматдит”. Окрім Києва, росіяни обстріляли Дніпро, Кривий Ріг та Покровськ, де також загинули та отримали поранення цивільні. 

Цього року російські пропагандисти вже погрожували завдати ракетного удару по кількох лікарнях у Києві, зокрема по дитячій. Тоді пацієнтів закладів терміново евакуювали.

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка “Охматдит”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter