Під виглядом переселенця ховався на Заході України: колаборанта з Донеччини засудили до 13 років увʼязнення

Дата: 14 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Наприкінці грудня 2022 року есбівці затримали жителя Донеччини, який після співпраці з окупантами втік з регіону на Львівщину та намагався заховатися серед місцевих жителів. Під час розслідування слідчі зʼясували, що він планував відновити свої контакти з окупантами, щоб передавати їм розвіддані вже із Заходу України. Зрештою суд призначив чоловіку 13 років увʼязнення.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Так, на початку повномасштабного вторгнення РФ чоловік передавав окупантам локації Сил оборони на Лиманському напрямку через “зв’язкового” – бойовика так званої “ДНР”, який перебував на тимчасово захопленій частині регіону.

Для комунікації вони використовували російські соцмережі й месенджери.

Після звільнення регіону від загарбників інформатор вирішив утекти на Львівщину, де як переселенець намагався “заховатися” серед місцевих жителів.

Слідчі зʼясували, що той також планував відновити свої контакти з окупантами. Зокрема, щоб передавати їм розвіддані вже з території західного регіону України.

Есбівці встановили його місце перебування і затримали наприкінці грудня минулого року. 

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та засудив до 13 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що за співпрацю з окупантами до 12 років ув’язнення засудили так званого “голову” села Нововоскресенське Бериславського району на Херсонщині, який співпрацював з ворогом: допомагав окупантам, організовував агітаційні заходи та зустрічі з односельцями, налагодив розповсюдження газети з російською пропагандою.

Він також сприяв військовим РФ шукати проукраїнських громадських активістів та представників бізнесу з метою їхнього пограбування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter