Під офісом Зеленського активісти закликають президента звернути увагу на справу ОАСК

Дата: 03 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Активісти проводять під Офісом президента акцію “Та послухай ти вже ті плівки”, в межах якої закликають Володимира Зеленського звернути увагу на так звану справу ОАСК. 

Про це повідомили на сторінці Центру протидії корупції у фейсбуку. 

Під стінами ОП активісти провели перформанс: чоловіка в масці Зеленського обмотали магнітною стрічкою з касет. У такий спосіб активісти намагаються привернути увагу президента до справи проти керівництва та суддів ОАСК, яких НАБУ і САП звинуватили в створенні злочинної організації для захоплення державної влади. Зеленського закликають послухати записи розмов нібито суддів ОАСК, які правоохоронці виклали як докази в справі. 

Активісти не вперше проводять акцію під Офісом президента із закликами вплинути на ситуацію навколо Окружного адміністративного суду, адже він єдина посадова особа, яка може подати законопроєкт до парламенту, що передбачає розпуск суду.

Нагадаємо, що голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег звинуватили у створенні злочинної організації для захоплення державної влади ще в липні. За версією правоохоронців, вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Нещодавно Вища рада правосуддя, владу над якою, ймовірно, намагався захопити Вовк, відмовилася відстороняти всіх фігурантів справи від посад попри докази, які виклали правоохоронці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter