Під Куп’янськом загинув митець та громадський діяч із Сум Дмитро Буйвал

Дата: 15 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Захищаючи Україну від російського вторгнення, 11 серпня в бою під Куп’янськом на Харківщині загинув сумський митець та громадський діяч Дмитро Буйвал. 

Про це повідомила його партнерка Наталія Новак на своїй сторінці у фейсбуку.

На фото: Дмитро Буйвал

Дмитро родом зі Старого села в Сумській області. Він був засновником громадської організації “Голос вулиць“, творчої майстерні, а також організував фестиваль вуличного мистецтва “Харитоненко Fest”. 

У Сумах Дмитра знали також як “живу скульптуру”, міма та фаєрника.

З початком повномасштабного вторгнення Буйвал пішов захищати Україну. В інтерв’ю Суспільному він розповідав, що хотів потрапити на фронт із 2014-го, але його друг та побратим відмовляв його.  

Нагадаємо, у бою з російськими військовими поблизу населеного пункту Червона Криниця Оріхівського району Запорізької області 8 серпня загинув засновник руху “Мегамарш у вишиванках”, громадський діяч, старший солдат і бойовий медик 80 окремої десантно-штурмової бригади Андрій Бабінський.

Також, захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув випускник Львівського національного університету імені Івана Франка та вихованець львівського “Пласту” Микола Шаравара.

На фронті загинув і вихованець “Пласту” та військовослужбовець з позивним Депутат Володимир Петрук. Він зазнав смертельного поранення під час виконання бойового завдання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter