Під час засідання Генасамблеї ООН розглянуть питання про тимчасово окуповані території України

Дата: 18 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

До порядку денного 76-ї сесії Генеральна асамблея ООН внесла питання про тимчасово окуповані території України, попри те, що РФ тричі намагалася оскаржити цей пункт.

Про це у твіттері повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Фото: з відкритих джерел

Ми вітаємо сьогоднішнє рішення Генасамблеї ООН щодо внесення пункту про тимчасово окуповані території України до порядку денного 76-ї сесії. З нетерпінням очікуємо предметного обговорення способів притягнення Росії до відповідальності за порушення територіальної цілісності України і Статуту ООН“, – йдеться в повідомленні МЗС України.

Вперше з 2018 року російська делегація тричі намагалась оскаржити пункт порядку денного Генасамблеї стосовно ситуації на окупованих територіях України.

Ініціативу російської делегації усунути з порядку денного цей пункт підтримали всього 11 держав. Натомість 63 країни проголосували за те, щоб зберегти український пункт в порядку денному Генасамблеї. Іще 37 країн утримались.

У п’ятницю 17 вересня на брифінгу в Офісі президента Сергій Никифоров, прессекретар глави держави повідомив, що президент України Володимир Зеленський 20 вересня полетить до США для того, щоб взяти участь у Генасамблеї ООН.

Уже офіційно: у понеділок розпочнеться візит президента України до США. Володимир Зеленський виступить на Генеральній асамблеї ООН, матиме там промову“, – зазначив Никифоров.

Крім того, Зеленський зустрінеться з лідерами інших держав.

Загальні дебати 76-ї сесії Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй відбудуться 21-27 вересня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter