Під час евакуації з “Азовсталі” російські військові розлучили матір з чотирирічною донькою

Дата: 09 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Під час евакуації цивільних з території заводу “Азовсталь” російські військові розлучили з чотирирічну Алісу з матір’ю Вікторією Обідіною.

Про це повідомили в Маріупольській міськраді. 

Чотирирічна Аліса. Скриншот відео

У неділю, 8 травня, з “Азовсталі” та Маріуполя вдалося врятувати ще 173 людей. Десять автобусів відвезли їх до Запоріжжя. Однак невдовзі після появи цих новин у полку “Азов” розповіли, що російські військові розлучили під час евакуації чотирирічну Алісу з мамою. 

Дівчинка стала відомою наприкінці квітня, коли відео з нею, зафільмоване в сховищі на території заводу, оприлюднили українські захисники. Аліса – донька медикині, яка з перших днів облоги Маріуполя ховалася на території “Азовсталі”. 

Нині відомо, що маму дівчинки тримають у так званому фільтраційному таборі на окупованій Росією території, однак точне місце перебування жінки невідоме. Такі табори розгорнули поблизу Маріуполя по лінії Мангуш – Нікольське – Ялта.

Українські військові та посадовці закликають світову спільноту втрутитись у ситуацію та повернути дитині маму.

Нагадаємо, що, за даними генерального секретаря ООН Антоніо Гутерреша, з “Азовсталі” та інших районів Маріуполя евакуювати вдалося понад 600 осіб. Ще 7 травня міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомляла, що з території металургійного комбінату евакуювали всіх жінок, дітей та літніх людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter