Під час атаки на Львів російські безпілотники знищили склад з гуманітарною допомогою місії “Карітас України“

Дата: 19 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок російської атаки безпілотників Shahed у ніч на 19 вересня у Львові повністю згорів склад з гуманітарною допомогою благодійної місії “Карітас України”.

Про це благодійна організація повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Фото: “Карітас України”

“Остаточну суму збитків ми зможемо підрахувати пізніше, оскільки зараз на місці події працюють спецслужби. Вже відомо, що знищено 33 палети з продуктовими наборами, 10 палет з гігієнічними наборами та консервами, 10 палет з генераторами та одягом. За словами представників Львівської архиєпархії, у віданні якої перебуває склад, на складі згоріло близько 300 тонн гуманітарних вантажів. Зі складу вдалося врятувати транспортні засоби з гуманітарним вантажем”, – зазначили в місії.

За даними депутата Львівської міськради Євгена Бойка, зокрема, на складі була знищена гуманітарна допомога, яку днями передав до Львова через свого роздавача милостині Папа Франциск.

У “Карітасі” додали, що це не перший випадок, коли Російська Федерація атакує гуманітарні склади в Україні. Наприклад, у травні цього року були знищені склади двох гуманітарних організацій в Одесі та Тернополі. 

Нагадаємо, 19 вересня, під ранок, російські окупанти вдарили по Львову безпілотниками. Внаслідок цього загорівся дах промислового складу. З-під завалів спершу дістали двох людей: жінку, яка не зазнала травм, та чоловіка – він у важкому стані. Згодом під завалами знайшли тіло загиблого чоловіка, який працював на складі. Загалом у промислові склади Львова сталося три влучання, внаслідок цього було загоряння на площі 9,45 тисячі кв. м.

15 серпня, під час попередньої атаки на Львів та область, постраждали 19 цивільних, зокрема одна дитина. Тоді у Львові уламки ракет упали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. В інших частинах міста сталося кілька пожеж, які оперативно ліквідували, а в одному з магазинів через падіння уламків упала стеля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter