Перший засуджений за умисне вбивство цивільного військовий РФ подав апеляцію на вирок

Дата: 13 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Адвокат російського військового Вадима Шишимаріна, якого засудили за умисне вбивство мирного жителя, вважає, що довічне ув’язнення – занадто суворий вирок. Тому він оскаржує рішення в Київському апеляційному суді. 

Про це повідомляє ТСН. 

Фото: Reuters

Адвокат Шишимаріна переконує українських суддів у тому, що в засудженого не було навмисного наміру вбивати мирного жителя. Мовляв, він виконував наказ командирів. Після скоєного – добровільно здався в полон, співпрацював зі слідством і провину визнав.

13 липня на суді сам засуджений, як повідомляє ТСН, здебільшого відмовчувався, а засідання довелося зупиняти на годину через оголошену повітряну тривогу.

Раніше прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що Росія шукатиме варіанти для захисту Вадима Шишимаріна, російського військового та командира відділення військової частини 32010 4 танкової кантемирівської дивізії Московської області, який убив 62-річного мирного жителя селища Чупахівка Сумської області.

Нагадаємо, що 23 травня 2022 року його засудили до довічного ув’язнення. Шишимаріна визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством за ч. 2 ст. 438 КК України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter