Перша джанкойська група “Хізб ут-Тахрір”: захист політв’язнів піддав сумніву інформацію свідка обвинувачення

Дата: 11 Червня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму 10 червня відбувся черговий суд у справі “першої джанкойської групи “Хізб ут-Тахрір”: російська сторона обвинувачення знайшла понятого, який був присутнім під час обшуку в будинку одного з фігурантів справи Сейтяги Аббозова, але захист політв’язнів піддав сумніву свідчення, які він надав.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, пише “Суспільне Крим”.

Джерело: Кримська солідарність

Понятий заявив, що співробітники окупаційної ФСБ знайшли його вночі, запросили на обшук до будинку Аббозова. Під час обшуку в помешканні знайшли заборонені в Росії книжки, розповів адвокат.

Він заявив, що Аббозов дав свої пояснення: книжки дійсно знайшли, але вони не належали його підзахисному й були підкинуті.

Водночас Курбедінов повідомив, що запитання сторони захисту під час засідання поставили під сумнів свідчення понятого.

Російський суд оголосив перерву в слуханнях до 10-ї години 25 червня. За інформацією адвоката, окупанти продовжать допит понятих, які були присутні під час обшуків у будинках інших політв’язнів – фігурантів справи.

Нагадаємо, що в серпні 2022 року під час масових обшуків у Джанкойському районі Криму окупанти заарештували шістьох кримських татар – Енвера Кроша, Вілена Темер’янова, Ріната Алієва, Мурата Мустафаєва, Сейтяги Аббозова та Едема Бекірова.

Усі затримані – кримськотатарські активісти, які відвідували судові засідання, допомагали сім’ям політв’язнів. Усіх звинуватили в причетності до справи “Хізб ут-Тахрір”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що секретний свідок під псевдонімом Мустафаєв не зміг у так званій кримінальній справі “першої джанкойської групи “Хізб ут-Тахрір” відповісти на запитання адвокатів під час допиту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter