“Переживала, що моя русофобія недостатня”: Росія оголосила в розшук журналістку Яніну Соколову

Дата: 07 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук українську журналістку, телеведучу, громадську діячку Яніну Соколову – та заявила, що засмучена тим фактом, що це сталося лише зараз: “Переживала, що моя русофобія недостатня”. 

Про це пише Інститут масової інформації з посиланням на російські ЗМІ.

Яніна Соколова. Джерело: фейсбук-сторінка журналістки

У базі російського МВС вказано, що Соколову розшукують за статтею кримінального кодексу Росії, проте без уточнення, за якою.

Росфінмоніторинг також вніс Соколову до списку “терористів і екстремістів”.

У коментарі ІМІ журналістка так відреагувала на оголошення себе в розшук у Росії: “Ну слава Богу. А то я вже почала переживати: може, моя русофобія недостатня… Вони звинувачують мене ще в тероризмі, екстремізмі. Безумовно, все, що ми робимо з 2014-го, – все це не на користь Російській Федерації, а радше категорично навпаки: аби зруйнувати її як державу, як країну-терориста. Всі наші проєкти спрямовані на це”.

Яніна Соколова – українська журналістка та громадська діячка, авторка та ведуча програми “Рандеву” на 5 каналі, авторських проєктів на ютубі “Вечер с Яниной Соколовой” та “Соромно!”. Засновниця проєкту “Я, Ніна” на допомогу онкохворим, медіаамбасадорка HeforShe в Україні, волонтерка.

У своїх програмах вона, зокрема, розвінчує російські фейки та міфи щодо України. У серпні 2021 року отримала від Форуму асоціації медіаінтернів спеціальну відзнаку за особливий внесок у розвінчування агресивних наративів російської пропаганди.

За словами Соколової, останні три місяці її проєкти атакують російські боти. Всі відео ютуб-проєкту “Вечер с Яниной Соколовой” не монетизуються, оскільки на них надійшла велика кількість скарг від ботів.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Росія оголосила в розшук адвоката Іллю Новікова, який захищав українських бранців Кремля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter