Переселенці принесли Гройсману величезні окуляри

Дата: 20 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Представники громадських організацій принесли під Кабінет міністрів великі окуляри, закликаючи прем’єр-міністра Володимира Гройсмана відкрити очі на проблеми внутрішньо переміщених осіб.

Активісти  презентували свій альтернативний урядовому звіт про 100 днів роботи уряду щодо  проблем переселенців, передає Громадське радіо.

“У своєму звіті за 3-місячний період роботи уряд серед досягнень вказав “розблокування соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, спрощення ведення обліку ВПО та удосконалення системи призначення та здійснення соціальних виплат”. Натомість насправді великій кількості переселенців соціальні виплати досі не відновлені, місцеві управління соціального захисту не в змозі реалізувати нові “удосконалені” механізми призначення та здійснення соціальних виплат на практиці”, – зазначають учасники акції.

Громадські активісти написали звернення від громадських організацій до Володимира Гройсмана,  де  закликають не залишати без уваги переселенців. У зверненні активісти закликають врахувати пропозиції громадськості щодо змін до постанови № 365.  На їх думку по відношенню до переселенців, які отримують соціальні виплати, мають діяти ті самі механізми, що й по відношенню до інших отримувачів соцвиплат.

У зверненні активісти також закликають якнайшвидше впровадити недискримінаційну політику по відношенню до внутрішньо переміщених громадян, які проживають на непідконтрольній України території. 

Координатор з розвитку ГО “Донбас СОС” Ольга Гвоздьова зазначила незаплановані перевірки дискримінують переселенців.

“Коли приймалися постанови  йшла мова про те, що їх будуть доробляти. Вже зараз ми бачимо, що виконати їх зараз неможливо. Представники управлінь соцзахисту говорять, що інспекторів у них недостатньо. Ми хочемо сказати, що не треба формувати політику по відношенню до внутрішньо переміщених осіб без самих ВПО. Такі нові постанови не можуть бути узгоджені з громадою. Тому ми хочемо сказати пану Гройсману: “Володимире Борисовичу, відкрийте очі на проблеми переселенців. Це громадяни України, яких не треба відділяти в окрему категорію”, — зазначила Гвоздьова.

До активістів вийшов заступник міністра соціальної політики України Віталій Мущинін. Йому передали звернення від громадських організацій.

Мущинін заявив, що у Міністерстві соцполітики моніторять ситуацію з внутрішньо переміщеними особами.

“Дійсно, ми маємо зараз сьогодні певні труднощі, бо  ми маємо за дуже короткий час відновити соцвиплати, яким людям були сьогодні призупинені”, — зазначив Володимир Мущинін.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter