Патрульному, який напідпитку влаштував смертельну ДТП, загрожує до 10 років в’язниці

Дата: 15 Червня 2021
A+ A- Підписатися

На Вінниччині п’яний поліцейський не впорався з керуванням, унаслідок чого загинула 28-річна пасажирка його авто.

Про це повідомили в ДБР.

Аварія трапилася 14 червня. Як попередньо встановили слідчі, поліцейський за кермом легкового авто не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини в кювет та врізався в дерево. 28-річна пасажирка авто, за кермом якого був правоохоронець, загинула на місці. Наразі тяжкість отриманих нею тілесних ушкоджень встановлюється. Двоє інших пасажирів дістали незначні травми та не потребували медичної допомоги.

Як згодом встановила експертиза, патрульний перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, і його затримали на місці ДТП. Йому закидають порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із забороною керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Нагадаємо, що минулого року за скоєння злочинів звільнили 142 поліцейських, однак керівництво Нацполіції закликало не вішати ярликів на весь багатотисячний колектив поліції через непорядність окремих осіб. 

Нещодавно в Броварах, що на Київщині, суд відпустив під домашній арешт експоліцейського Михайла Лудченка, який минулого року напідпитку збив на пішохідному переході матір з донькою. Внаслідок ДТП одна з жінок загинула. 

За останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців, зокрема убивство поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині у 2019 році. Досі винних у цьому злочині не покарали. У червні мають відбутися три засідання в цій справі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter