У червні відбудуться три засідання у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова

Дата: 31 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У червні відбудеться три судових засідання у справі щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова на Київщині у 2019 році. 

Про це у фейсбуку повідомила очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова

Фото: з відкритих джерел

Під час засідань 2, 7 та 8 червня заплановано допити судових експертів та вирішення питання щодо продовження строку дії запобіжного заходу стосовно обвинувачених.

Експоліцейський Іван Приходько досі перебуває під вартою без визначення розміру застави, а двох обвинувачених торік, після внесення застави, звільнили з-під варти. Неповнолітній, який перебував під час інциденту на місці, також перебуває під наглядом матері.
 
Як розповіли Венедіктова, наразі у справі відбулось вже 30 судових засідань, під час яких дослідили письмові докази, зокрема, протоколи оглядів місця подій, протоколи обшуків, слідчих експериментів, висновки судових експертиз, а також речові докази. Допитані свідки сторін, в тому числі діти, які були поряд з хлопчиком того дня. 
 
“Залишається допит обвинувачених і сторони почнуть готуватись до фінальної стадії процесу – судових дебатів”, – розповіла генпрокурорка. 
 
Нагадаємо, що в травні 2019 року вже колишні патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець у місті Переяславі-Хмельницькому випивали алкоголь під час відпочинку, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного Кирила, влучивши йому в голову. Дитину відразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким, а тому невдовзі хлопчик помер від отриманих поранень
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter