У справі вбивства поліцейськими хлопчика на Київщині оголосили підозру підлітку

Дата: 18 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Правоохоронці вручили підозру четвертому фігуранту справи про вбивство 5-річного Кирила Тлявова на Київщині. 

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань. 

Правоохоронці підозрюють неповнолітнього хлопця у вчинені хуліганських дій, вчинених із застосуванням зброї (ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України). У ДБР не називають ім’я підозрюваного, проте, за інформацією “Української правди”, мова йде про 15-річного сина раніше звинуваченого у цьому злочині поліцейського Володимира Петровця Станіслава. 

У пресслужбі ДБР також повідомили, що третьому підозрюваному у справі – другу поліцейських Дмитру Кривошею – обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За даними видання The Insider, на суді він зізнався, що стріляв у день вбивства Кирила зі зброї, проте сказав, що цілився у стовп у полі: 

“Я дійсно стріляв, два постріли здійснював, але стріляв в столбову частину, де поле. Я не спричиняв нікому шкоди. Я прошу вас не брати мене під варту. Адже я дійсно працюю увесь тиждень”.

При цьому адвокат підозрюваного наголосив, що Кривошей не має уявлення про те, де перебуває зброя, з якої вбили хлопчика. 

Нагадаємо, що 31 травня патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець в місті Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного Кирила, влучивши йому в голову. Дитину відразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким. 

3 червня Кирило помер від отриманих поранень. Внаслідок цього голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади та просив керівництво Нацполіції скерувати його в зону проведення операції Об’єднаних сил. Голів поліції в Переяславі-Хмельницькому також відсторонили від посад, а патрульних, імовірно винних у смерті дитини, посадили до СІЗО на два місяці. 

Згодом підозру вручили третьому учаснику подій – другу поліцейських Дмитру Кривошею.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter