Парламент роз’яснив, що таке “обсервація” та “самоізоляція”

Дата: 13 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт “Про захист населення від інфекційних хвороб” щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Про це йдеться на сайті парламенту. 

За проголосували 332 нардепи. Документ, зокрема, дає визначення понять “обсервація” та “самоізоляція”. Так,  самоізоляція – це перебування особи, щодо якої є обґрунтовані підстави про ризик інфікування або поширення нею інфекційної хвороби, у визначеному нею місці (приміщенні) для дотримання протиепідемічних заходів на основі особистого зобов’язання. Обсервація – це перебування особи, щодо якої є ризик поширення інфекційної хвороби, в обсерваторі для її обстеження та здійснення медичного нагляду за нею.

Окрім цього, парламентарі підтримали можливість залучати до надання медичної допомоги науково-педагогічних працівників закладів вищої (післядипломної) освіти, які готують кадри у сфері охорони здоров’я та інших спеціалістів, що мають сертифікат лікаря-спеціаліста та відповідну лікарську категорію.

Рада також дозволила оброблення персональних даних без згоди особи для протидії поширенню COVID-19. Передбачені норми діятимуть на період встановлення карантину (COVID-19) та протягом 30 днів з дня його скасування.

Відомо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Кабмін також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати

Із 6 квітня уряд посилив карантин по всій Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter