Пацієнти підозрюваної у вбивстві Шеремета Дугарь підтвердили її алібі в суді

Дата: 17 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Факт роботи у шпиталі в Донецькій області на момент, коли підозрювана у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яна Дугарь нібито мала готувати злочин, підтвердили кілька її пацієнтів. 

Про це повідомляє “Українська правда”. 

 

На засіданні 17 січня в Печерському районному суді виступали троє військових, які у 2016 році проходили лікування в шпиталі. Так, свідок Денис Громов розповів, що Дугарь робила йому уколи. 

“Коли лікар призначив препарати, уколи, крапельниці, то це робила саме Яна… Я навіть не знав, що її звуть Яна, до всіх цих подій, я просто її запам’ятав в обличчя. Я знаходився в госпіталі із 16-го по 18-те число. Я її не бачив кожну секунду, кожну хвилину, але я її бачив кожен день”, – сказав він. 

Петро Плебанович. Фото: “Українська правда”

Свідок Петро Плебанович також розповів, що бачив Дугарь 17 липня, – цього дня, за версією слідства, дівчина фотографувала камери відеоспостереження поблизу місця проживання Павла Шеремета:

“Яну вперше побачив 17 липня 2016 року. Вона мені ставила крапельницю в місті Красноармійськ. Після того як я отримав поранення 16 липня, мене відправили в Курахов, і далі мене відправили в Красноармійськ. І там я з нею познайомився, вона мені ставила крапельницю. На наступний день вона мені знов ставила крапельниці, робила уколи, тому що в мене з’явилися сильні болі”.

Пізніше, на іншому засіданні, виступив боєць Сергій Хомицький, який теж бачив Дугарь 17–18 липня 2016 року в шпиталі.

“Коли я сидів, ішов доктор і ззаду йшла Яна. У неї специфічна хода: вона як спортсменка ходить, і плюс у неї на руці татуювання”, – сказав він.

Як відомо, напередодні свідки в справі Шеремета розповіли, що на момент скоєння злочину Яна Дугарь нібито перебувала на території 66-го військового шпиталю в Покровську на Донеччині. 

Згодом захист Дугарь опублікував висновки експертів, які нібито спростовують докази винуватості його підзахисної. Так, за словами адвоката, незалежні “фахівці-науковці з криміналістичних експертиз” аналізували єдиний доказ МВС у справі Шеремета – експертизу ходи і портретну експертизу. 

Також адвокат Дугарь прокоментував фотографії, які вона зробила в Києві ще у 2012 році. На них дівчина позує на майдані Незалежності. Річ у тім, що захист підозрюваної стверджував, що вперше до столиці дівчина приїхала у 2017 році, тобто через рік після вбивства журналіста. 

Нагадаємо, 12 грудня минулого року правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter