Отруєння, раптова хвороба, нещасний випадок: українські розвідники розповіли про можливі сценарії усунення Путіна

Дата: 20 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У середовищі російської бізнесово-політичної еліти формується група впливових осіб, опозиційних до Володимира Путіна.

Про це повідомили в Головному управління розвідки Міністерства оборони України. 

Ів Деломмо, французький генеральний директор Музею Гревен, упаковує воскову статую президента Росії Володимира Путіна. Фото: AFP

Мета цієї групи– якнайшвидше відсторонення Путіна від влади та відновлення економічних зв’язків із Заходом, зруйнованих через війну в Україні. На місце наступника розглядають кандидатуру Олександра Бортникова – директора улюбленого відомства Путіна ФСБ, яке він сам недовго очолював у 90-х. 

Водночас як зазначають українські розвідники, Бортников останнім часом потрапив у немилість з боку російського диктатора, офіційною причиною якої стали фатальні прорахунки у війні проти Україні. Раніше ZMINA розповідала, про поміщення під домашній арешт керівництва Служби оперативної інформації та міжнародних зв’язків ФСБ, яку ще називають 5-ю службою. Вона відповідала за надання Путіну інформації про політичні події в Україні напередодні вторгнення. 

“Саме Бортников та його відомство відповідали за аналіз настроїв населення України та спроможність української армії. Відомо, що Бортников та деякі інші впливові представники російської еліти розглядають різні варіанти відсторонення Путіна від влади. Зокрема, не виключається отруєння, раптова хвороба, або інша “випадковість”, – зазначають у ГУР Міноборони. 

З процесами чисток у колах російських силовиків українська розвідка пов’язує й нещодавній “злив” розташування чеченських підрозділів на півночі Києва, який надійшов саме від російської сторони.

“Імовірно, так керівництво ФСБ намагається послабити вплив Кадирова. Також це може бути спробою завчасно налагодити взаємодію з українською владою в обхід нинішнього керівництва РФ”, – говорять розвідники.

Раніше декілька джерел у Росії повідомляли про затримку заступника начальника Росгвардії Романа Гаврилова. У РФ підрозділи Росгвардії зазвичай використовують для придушення протестів, а на окупованих територіях вони виконують функції “жандармерії”. Росгвардія зазнала значних втрат під час війни в Україні.

Фотографія обкладинки: news.sky.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter