Оперативник та слідчий поліції організували схему вимагання грошей у Київському СІЗО

Дата: 07 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві слідчі повідомили про підозри у вимаганні та встановленні або поширенні злочинного впливу трьом чоловікам, двоє з яких – оперативник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та слідчий столичного слідчого управління поліції. 

Про це розповіли у Нацполіції.

До схеми підозрювані, як кажуть слідчі, долучили двох свої довірених осіб – утриманців СІЗО та декількох людей, які перебувають на волі.

“Арештанти психологічно тиснули на потерпілих, змушуючи сплачувати кошти, а інші приймали “оплату” на банківські картки. Надалі частина грошей розподілялась між спільниками, а решта йшла на поповнення злодійського “общака”, – розповідають правоохоронці. 

Тиснули підозрювані на арештованих за розповсюдження наркотичних засобів. 

Під час обшуків у підозрюваних знайшли банківські картки, чорнові записи, наркотичні засоби, телефони, понад 11 тисяч доларів та 1,3 тисячі євро.

За скоєне підозрюваним може загрожувати до 12 років ув’язнення. 

Нагадаємо, що Україна входить до десятка європейських країн з найбільшою кількістю тих, хто перебуває в місцях позбавлення волі. Тисячі українських засуджених перебувають за ґратами, зокрема, через різницю з європейськими нормами щодо зберігання наркотиків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter