Операторів та диспетчерів лінії 102 навчать спілкуватися з людьми, постраждалими від насильства

Дата: 22 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Для операторів та диспетчерів лінії 102 розпочали тренінги з ефективної кризової комунікації. 

Про це повідомили в Нацполіції. 

Робота операторів лінії 102. Скриншот відео

Щодоби в середньому оператори лінії приймають понад 20 тисяч повідомлень. Працюють вони цілодобово, не припиняючи роботи й під час повітряних тривог і ракетних ударів.

Навчання для перших 40 операторів організували на базі офісу Консультативної місії Європейського Союзу. За два дні вони мають опанувати основи ефективної комунікації з людьми, які постраждали від насильства під час повномасштабного російського вторгнення. Крім того, вони отримують знання, як уникнути професійного вигоряння.

До 2030 року, за задумом уряду, серед українців хочуть створити нову культуру ставлення до ментального здоров’я, щоб звертатися до фахівців із психічного здоров’я або по психологічну підтримку було нестрашно та не соромно. Однією зі складових цієї кампанії є навчання посадовців.

Автори концепції планують, щоб всі, хто спілкується з людьми в Україні, незалежно від професії мають вміти піклуватись про свій психологічний стан, а також пояснити іншим, як це зробити.

Нагадаємо, що приблизно десяти мільйонам українців через війну загрожує гострий стрес, тривога, депресія, вживання психоактивних речовин і посттравматичний стресовий розлад, прогнозують у ВООЗ. 

Пацієнти з психічними порушеннями вже можуть безоплатно отримувати 13 препаратів за програмою “Доступні ліки”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter