ООН до кінця року продовжить виплачувати допомогу літнім людям, які живуть в зоні бойових дій та мають низькі пенсії

Дата: 21 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Всесвітня продовольча програма ООН до кінця поточного року продовжить підтримувати літніх українців, які живуть в зоні бойових дій та мають низькі пенсії. 

Про це розповіли у Мінсоцполітики. 

Фото: Getty Images

Від серпня 2023-го таку допомогу отримують більше як 421 тисяча пенсіонерів, які мешкають на територіях активних або можливих бойових дій. За цей час змогли виплатити вже понад  1,68 мільярда гривень.  

На виплати можуть розраховувати ті, у кого пенсія менша за 3250 гривень. За допомогою не потрібно звертатись, адже для призначення беруть дані з баз Пенсійного фонду. Гроші приходять або на банківську картку, або на відділення “Укрпошти”. 

“На жаль, часто пенсіонери – особливо самотні – не мають можливості самостійно звернутись за отриманням додаткової допомоги (зареєструватись на відповідному сайті, відвідати офіс міжнародної організації тощо). Особливо важливо мати таку допомогу людям літнього віку, які проживають на територіях, близьких до активних або можливих бойових дій”, – каже міністерка соціальної політики Оксана Жолнович

Нині програму з допомоги підтримують уряди Німеччини, Норвегії, Фінляндії, Європейського Союзу та приватних донорів. 

Нагадаємо, що кожен другий пенсіонер в Україні отримує менш як 4 тисячі гривень. 

За оцінюванням ООН, дві третини серед українських пенсіонерів – це жінки. Водночас виплати для них у середньому на 30% нижчі, ніж для чоловіків.

Фотографія обкладинки: Paula Bronstein

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter