Онука загиблої в Маріуполі журналістки видасть книгу її спогадів “Новели Азовського узбережжя”

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Онука загиблої в Маріуполі під час російських обстрілів журналістки й письменниці Наталі Харакоз видасть книгу її спогадів під назвою “Новели Азовського узбережжя”.

Про це Анна Прокопенко, журналістка hromadske, розповіла Інституту масової інформації (ІМІ).

Джерело: фейсбук-сторінка Анни Прокопенко

Вона уточнила, що книга — про море і Маріуполь, те, що “зараз болить, це те, що вона дуже любила, тому що вона все життя прожила в Маріуполі”.

Рукописи Анні передали родичі, яким Наталя Харакоз встигла віддати свої флешки, де складала свої матеріали, фото і записи.

“Всі ці історії, зібрані в книжці, про все, що відбувалося на Азовському узбережжі, про те, що вона бачила, що відчувала. Я написала в анотації, що книга зізнання морю в коханні. Ця книга наразі важлива тим, хто хоче згадати Маріуполь таким, яким він був квітучий, туристичний, сповнений життям”, — розповіла онука загиблої журналістки.

За її словами, книга вже готова, готується до друку, на неї відкрите передзамовлення.

“Я збираю список передзамовлень. У фейсбуку та інстаграмі можна мені написати. Є відкритий рахунок, де можна зробити внески. Я не ставила якусь конкретну суму, від будь-якої суми я ставлю людину в передзамовлення і замовляю для неї примірник”, — уточнила журналістка.

Джерело: фейсбук-сторінка Анни Прокопенко

Про загибель письменниці, членкині Національної спілки журналістів та Національної спілки письменників України, керівниці літературного клубу “Азов’є” Наталі Харакоз стало відомо навесні 2022 року.

Будинок загиблої згорів і обвалився внаслідок обстрілів, після цього жінка була змушена жити та переховуватися в підвалі. Про смерть жінки рідні дізналися на початку квітня від сусідів, але з’ясувати обставини та причини її смерті було неможливо через відсутність зв’язку.

Наприкінці червня родичка загиблої Анна Котихова повідомила, що вдалося встановити точну дату загибелі, 29 березня 2022 року, та місце перепоховання журналістки й письменниці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter