У Маріуполі загинула журналістка і письменниця Наталя Харакоз

Дата: 03 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі на Донеччині загинула журналістка, письменниця, членкиня Національної спілки журналістів та Національної спілки письменників України, керівниця літературного клубу “Азов’є” Наталю Харакоз.

Про це повідомила її родичка, журналістка Анна Котихова на своїй сторінці у фейсбуку.

Наталя Харакоз. Джерело: фейсбук-сторінка Анни Котихової

Медійниця розповіла, що будинок загиблої згорів і обвалився, після цього жінка була змушена жити та переховуватися в підвалі, пише ІМІ.

Про смерть жінки рідні дізналися ще на початку квітня від сусідів, але з’ясувати обставини та причини її смерті було неможливо через відсутність зв’язку.

“Авторка безлічі книжок та редакторка моїх, у перший день вторгнення вона надіслала мені чернетку чергової моєї книги з припискою “Надсилаю, поки є інтернет, збережи собі”. Я зберегла. Але не зберегла жодної з її книг. Квартири – і моя, і її – вигоріли вщент разом з усіма книжками. І я не знаю, чи збереглися її рядки хоча б в одній бібліотеці, хоча б в одному музеї, хоча б у чиємусь вцілілому будинку”, – написала Анна Котихова.

Джерело: фейсбук-сторінка Анни Котихової

Вона розповіла, що жінка ще дитиною пережила Другу світову війну. За спогадами Наталі Харакоз, тоді вони багато чого не розуміли, просто всього боялися, голодували, ховалися від обстрілів. “Пережили ту війну, переживемо й цю”, – казала вона.

“Та ця війна, мабуть, страшніша, жорстокіша, немислима. Наталя Георгіївна пішла зараз, бо занадто хороша для того, що відбувається”, – написала Котихова.

Нагадаємо, що, за даними ІМІ, станом на 29 квітня 22 журналісти загинули від обстрілів окупантів з початку широкомасштабного наступу РФ на Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter