Окупанти завершили “розслідування” проти Джемілєва

Дата: 27 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада в Криму оголосила про завершення “розслідування кримінальної справи” стосовно лідера кримськотатарського народу та народного депутата Мустафи Джемілєва.

Мустафа Джемілєв

Про це інформує так званий “Слідчий комітет Криму”

Підконтрольне Москві відомство звинувачує Джемілєва в “перетині кордону Російської Федерації” після заборони, недбалому зберіганні вогнепальної зброї, незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів.

У так званому “Слідкомі Криму” заявили, що в травні 2014 року Джемілєву відмовили у в’їзді до Росії в “Шереметьєво”, і він поїхав до Києва. Наступного дня колишній глава Меджлісу нібито перетнув кордон з Росією в пункті пропуску “Армянськ”.

Росіяни так само нагадали й про карабін, який Джемілєв зберігав у домашньому сейфі в Бахчисараї, та звинувачують нардепа в нібито придбанні бойових патронів, заборонених у цивільному обігу.

Як відомо, у травні 2013 року Хейсер Джемілєв у дворі власного будинку застрелив з рушниці 43-річного друга сім’ї Февзі Едемова. Слідство вели в Криму. Син Джемілєва казав, що вбив друга випадково, з необережності.

У листопаді 2013 року Хейсера Джемілєва визнали психічно здоровим. Свого часу він тривалий час проходив лікування.

Нагадаємо, 23 березня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти Рефата Чубарова за “організацію масових безладів”  у Сімферополі 26 лютого 2014 року та звинуватив у “масових заворушеннях і публічних закликах до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії”

Лідери кримськотатарського народу пов’язують порушені справи з акцією “Світ – проти насильства та окупації. Марш гідності”. Акція має на меті “сприяння міжнародним організаціям, включно з ООНОБСЄЄСРадою Європи та іншими, в реалізації іміджу ухвалених рішень на підтримку суверенітету, незалежності, єдності й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”.

Вони розцінюють такі дії Москви як сигнал усім, хто в будь-якій формі протистояв, протистоїть і протистоятиме російській агресії та боротиметься за відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter