Окупанти вдарили по багатоповерхівці у центрі Дніпра: є поранені

Дата: 28 Червня 2024
A+ A- Підписатися

28 червня, у пʼятницю, російські війська вдарили по девʼятиповерхівці у Дніпрі. Там зруйновані кілька поверхів. За оновленою інформацією, постраждали щонайменше девʼятеро людей. Ще декілька не виходять на звʼязок.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Фото: Сергій Лисак

Звуки вибухів пролунали о 18:27. Повітряну тривогу в регіоні оголосили о 18:07. У Повітряних силах ЗСУ повідомляли про рух ракети у напрямку міста.

Кореспонденти “Суспільного” передають, що рух вулицями, які розташовані поруч з місцем удару, перекрили. Також призупинили роботу електротранспорту.

О 20:43 Лисак написав, що постраждали девʼятеро людей, ще двоє людей не виходять на звʼязок. Пошуково-рятувальна операція триває.

“Ворогу не досягти мети. Вони лише ще раз довели світу, що бездушні варвари”, – зазначив він.

На обстріл відреагував і президент України Володимир Зеленський. Він розповів, що російська ракета влучила у будинок та зруйнувала чотири поверхи. Рятувальники, медики, усі служби вже на місці й надають усю необхідну допомогу.

“Саме тому ми постійно нагадуємо всім партнерам: тільки достатня кількість і якість систем ППО, тільки достатня рішучість світу здатні зупинити російський терор. Нам потрібні ці рішення – потрібен надійний повітряний щит для України”, – додав голова держави.

Протягом дня окупанти понад 10 разів атакували Нікопольщину дронами-камікадзе та артилерією. Від обстрілів потерпали Нікополь, Покровська, Мирівська та Червоногригорівська громади.

На Нікопольщині постраждали двоє людей – 55-річний чоловік та 53-річна жінка. Обоє лікуватимуться амбулаторно. Пошкоджені 3 багатоквартирні і 8 приватних будинків. Понівечені 2 ліцеї, адмінбудівля, релігійна установа.

Фото: Сергій Лисак

Побиті й 2 господарські споруди, стільки ж гаражів та легковиків, мікроавтобус, парник. Зачепило інфраструктуру, газогони та лінії електропередач.

Нагадаємо, що у ніч на 20 червня в Дніпропетровській області внаслідок масованої комбінованої атаки постраждали троє людей. Пошкоджені сім будинків, господарчі споруди та лінії електропередач.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter