Окупанти вчать українських дітей у Криму кидати гранати та знімати розтяжки

Дата: 07 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму росіяни організували навчання військової справи для українських дітей, зокрема з тих регіонів, що окуповані після початку повномасштабного вторгнення. 

Про це інформують Крим.Реалії, “Весті Крим“, сайт мілітарного формування “Юнармія”

У сюжеті телеканалу “Росія-1” розповідається про “Школу юних командирів”, яку організувала “Юнармія” в Криму.

Як повідомляють Крим.Реалії, дітей вчать проходити лісом, знімати мінні розтяжки, вести вогонь і метати гранати. 

Йдеться про підлітків віком 14–15 років. Загалом у “навчаннях” узяли участь близько 230 дітей, з яких 70 – з окупованих після повномасштабного вторгнення регіонів України.

Як відомо, “Юнармія” перебуває під санкціями США, України та кількох інших країн.

Участь в організації добровільна, утім як зазначають правозахисники “Крим SOS”, дітей та адміністрації шкіл зобов’язують приєднуватися різними способами. На сайті організації вказано, що наразі її членами є понад 1 мільйон дітей, 30 тисяч з яких – із Криму. 

Напередодні ZMINA повідомляла, що в російському місті Нижній Новгород школярам з Виїзнівської середньої школи привели на урок терориста ПВК “Вагнер” Олександра Расправіна, якого двічі судили за побиття до смерті власного діда та друга. 

У жовтні 2023 року в тимчасово окупованій Євпаторії росіяни відкрили навчально-методичний центр для виховання дітей у воєнно-патріотичному дусі. Він діє на базі дитячого оздоровчого табору “Гагарін”. 

Наприкінці червня 2023 року за публічного обвинувачення Прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя 10 років позбавлення волі заочно отримав керівник севастопольського підрозділу “Юнармії”.

Володимира Коваленка суд визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Чоловікові інкримінують пропаганду серед дітей та підлітків на користь добровільного вступу до армії РФ. Це перший вирок в Україні за такий злочин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter