Окупанти вбили 6 українських медиків, ще 16 отримали поранення – Віктор Ляшко

Дата: 22 Березня 2022
A+ A- Підписатися

З початку нової агресії Росії окупанти вбили шість українських медиків, ще 16 отримали поранення.

Про це 22 березня на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Обстріляне окупантами на Полтавщині авто швидкої допомоги. Джерело: 24tv.ua

Він заявив, що російські військові, порушуючи міжнародні конвенції, продовжують вчиняти напади на медичні заклади.

“Шість українських медиків загинуло, ще 16 отримали поранення. Обстріляно 135 лікарень, дев’ять з них зруйновано вщент. Також під обстріли потрапили 43 автомобілі швидкої допомоги”, – сказав він.

Ляшко також розповів, що спільно з офісом першої леді Олени Зеленської МОЗ вдалося відправити за кордон уже шість конвоїв з онкохворими дітьми. Наразі понад 300 дітей отримують лікування за межами України.

Водночас в Україні продовжує працювати Програма медичних гарантій. Щомісяця лікарні отримують необхідне фінансування.

Запрацював додатковий “пакет” для збереження кадрового потенціалу. Він дозволить переспрямувати кошти до тих лікарень, які неспроможні власним коштом забезпечити виплату зарплати медикам на рівні 13,5 тисячі та 20 тисяч гривень.

Також в Україні відновили роботу понад 10 тисяч аптек. До кінця тижня ця цифра має сягнути понад 12 тисяч, заявив Ляшко.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські окупанти в Маріуполі захопили будівлю обласної лікарні інтенсивного лікування та тримають у заручниках персонал і пацієнтів.

Також російські окупанти скинули бомбу на пологовий будинок у місті. Внаслідок цього загинули п’ятеро людей: спочатку повідомили про трьох загиблих, зокрема одну дитину, а невдовзі стало відомо про смерть вагітної жінки та її дитини, яких спочатку вдалося врятувати. Росія підтвердила, що бомбила пологовий цілеспрямовано. Загарбники брешуть, що в будівлі нібито базувався батальйон “Азов”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter