Окупанти в Мелітополі замикають учнів у школах на час робочого дня – Федоров

Дата: 21 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області, зокрема у Мелітополі, військові РФ не випускають дітей з навчальних закладів до завершення робочого дня.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Фото: 061

Діти вранці приходять до школи, здебільшого чеченці охороняють їх. Вони закривають заклади на замок: діти не можуть вийти навіть на перерву чи побачитись з батьками під час дня“, – розповів він.

За словами Федорова, учнів випускають лише наприкінці дня після додаткової перевірки.

Тож весь світловий день наші діти знаходяться у полоні“, – резюмував очільник міста.

У вересні мешканка тимчасово окупованого Мелітополя розповіла про те, що російські військові вдерлись до неї додому, коли дізнались про дистанційне навчання її доньки за українською програмою. Після візиту, як каже потерпіла, окупанти сказали, що ще повернуться, якщо жінка “не одумається”. 

Інформація про те, що у Мелітополі окупанти тиснуть на батьків, які не хочуть вчити дітей за російськими програмами, з’являлась й раніше. Так, за інформацією українських розвідників, батькам погрожують відбирати дітей. 

Раніше ZMINA писала, що окупанти також “відновили” навчальний процес в зруйнованому Маріуполі. Проте уроки проходять не у класах, а в коридорах, а навчання відбувається позмінно.

Крім того, на подвір’ї однієї з маріупольських шкіл окупанти палили українські підручники. Місто наразі залишається наднебезпечним, бо міни лежать просто посеред вулиць, якими діти мають ходити в школу щодня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter