Діти навчаються у коридорах: міськрада Маріуполя оприлюднила відео зі школи в окупації

Дата: 16 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти в Маріуполі “відновили” навчальний процес. Проте уроки проходять не у класах, а в коридорах, а навчання відбувається позмінно.

Про це повідомили у Маріупольській міській раді.

Скриншот з відео

Декілька класів навчаються одночасно. Орієнтирами служать шкільні дошки на стінах в коридорі, а двері до класів розділяють довге приміщення на “сектори”.

На відстані трьох метрів один від одного йде навчання трьох різних класів з різних предметів. Звичайно, жодних знань діти не отримують. Але для окупантів це не головне. У пріоритеті – насадити пропаганду та змусити співати російський гімн. Так вони бачать “покращення” та “розвиток“, – зазначають у міськраді.

Представники офіційної влади наголошують, що окупанти нікому не показують, як насправді відбувається “відновлене” навчання.

Чому батьків не пускають до приміщень школи, а в дітей забирають телефони, зрозуміло. Аби ніхто не побачив правду. Правду про те, що через глобальні руйнування та нестачу цілих класних кімнат дітей навчають в коридорах“, – написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Він додав, що освітній процес у школах Маріуполя відбувається у 3 зміни.

Раніше ZMINA писала, що у маріупольських школах учителі розповідають першокласникам, що вони “частина Росії” і що українці – “вигадана нацистами нація. Андрющенко звернув увагу на російські підручники, видані дітям, де сказано, що “українців у Росії не існує.

Нагадаємо, що 1 вересня у Маріуполі окупанти відкрили єдину вцілілу школу. Ремонту у школі №41 не було, а розбиті вікна затягнули плівкою. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter