У Маріуполі першокласників змушують вчити російський гімн та розповідають, що українці – “вигадана нацистами нація”

Дата: 13 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У маріупольських школах учителі розповідають першокласникам, що вони “частина Росіїі що українці – “вигадана нацистами нація.

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Фото: Петро Андрющенко

“Маріуполь. Промивання мізків дітям стартувало. Першокласникам розповідають учителі, що вони частина Росії. Домашнє завдання – вивчити гімн Росії”, – розповів він.

Андрющенко звернув увагу на російські підручники, видані дітям, де сказано, що “українців у Росії не існує.

Фото: Петро Андрющенко

“Особливо талановиті колаборанти вже розповідають першокласникам, що українці – вигадана нацистами нація. Тому коли мова йде про 15 років ув’язнення за зраду вчителям, – це цілком адекватне покарання за скалічені дитячі душі”, – наголосив радник мера.

Напередодні  віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що у звільнених від російської армії населених пунктах правоохоронці затримали шкільних учителів. Вони приїхали на окуповані території для роботи в місцевих школах за російськими освітніми програмами.

“Вони скоїли злочин проти нашої держави. Ми багато разів попереджали російських громадян, які погодилися приїхати на територію України та здійснювати тут заборонену законом діяльність. Звісно, ​​захід покарання їм визначить суд, проте на території нашої держави ще перебуває певна кількість російських громадян, які приїхали на тимчасово окуповані території і точно понесуть покарання, якщо не покинуть нашу територію невідкладно”, – зазначила вона.

Міністерка уточнила, що російських учителів не розглядатимуть як полонених для обміну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter