У Маріуполі окупанти відкрили єдину вцілілу школу, біля якої патрулювали російські військові

Дата: 01 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Росіяни разом з окупаційною “владою” сьогодні відкрили єдину вцілілу школу в Маріуполі. Урочистих лінійок не було, значна кількість дітей залишилася вдома. Однак першокласники та учні випускних класів змушені були прийти на “класну годину”.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Фото: Петро Андрющенко

“Лівобережний район. Східний. Єдина вціліла школа. Найбільша на Східному і тепер на Лівобережжі. Ціла вантажівка з окупантами та військові патрулі на підході в школу. Огляд дорослих та дітей, навіть з пустими рюкзаками. Купка людей з огляду на щільність мешканців. Жодного щасливого обличчя. Та примусовий урок ненависті до України – “класний час”. При окупантах саме так “святкують” день знань та початок навчального року”, – написав він.

Фото: Петро Андрющенко

Як зазначає Андрющенко, ремонту у школі №41 не було, а розбиті вікна затягнули плівкою. Будівлю та вхід оточили російські військові, а на вході перевіряли речі – навіть дитячі рюкзаки. 

Фото: Петро Андрющенко

“А ось так перше вересня виглядає очима окупантів. Депутат держдуми – куратор по Маріуполю Саблін – приперся з пістолетом. А раптом хтось з першачків виявиться з Правого сектору або “Азову”, дістане з рюкзака гвинтівку і вб’є? При тому, що на вході в школу всі діти обшукані російськими окупантами”, – написав радник мера.

Нагадаємо, що напередодні 1 вересня в тимчасово окупованому Маріуполі росіяни анонсували відкриття 16 шкіл начебто після ремонту. Однак мінімум у чотирьох з них голі стіни, а в одній навіть відсутній дах. За словами Андрющенка, школи №27, 38, 53 та 64 – на стадії “голі стіни”. А даху немає в навчальному закладі №38.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter