У Маріуполі росіяни анонсували відкриття 16 шкіл: у чотирьох з них голі стіни, а в одній – відсутній дах

Дата: 30 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Напередодні 1 вересня в тимчасово окупованому Маріуполі росіяни анонсували відкриття 16 шкіл начебто після ремонту. Однак мінімум у чотирьох з них голі стіни, а в одній навіть відсутній дах.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко

Школа №66 у Маріуполі після авіаційного удару. Фото: Євген Сосновський

“Правда, кількість шкіл не відповідає кількості об’єктів соціальної інфраструктури, яку озвучив ватажок Пушилін. Він стверджує що всього 16 об’єктів буде відремонтовано восени. А якщо вірити гауляйтеру Іващенко, то таких об’єктів щонайменше 40 (16 шкіл, 16 закладів середньої-спеціальної освіти, три лікарні та якісь офіси). Отже, наочно картина “Забрехались”, – написав Андрющенко.

За його словами, школи №27, 38, 53 та 64 – на стадії “голі стіни”. А даху немає в навчальному закладі №38.

“Але це не зупиняє окупантів у гучних анонсах. Звісно, там вистачить цинізму загнати дітей у зруйновані школи заради картинки пропаганди. Але реальність завжди інша”, – зазначив радник мера.

Станом на 30 серпня на Донеччині повністю зруйновано 26 та пошкоджено 257 шкіл. 

Нагадаємо, що в школах тимчасово окупованого українського Маріуполя 12 вересня відбудеться окремий “урок” – “Розмова про важливе”. Школярів навчатимуть, “як треба любити Вітчизну”. Зокрема, маріупольським школярам планують у звичній для РФ манері “пояснити”, чому їхнє місто вирішили “визволити”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter