У Маріуполі на подвір’ї школи загарбники палили українські підручники

Дата: 30 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі на подвір’ї однієї зі шкіл окупанти палили українські підручники.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко

Фото: Петро Андрющенко

“Маріуполь. Подвір’я школи 48. Українські підручники палили прямо тут. Сучасний фашизм та справжні цілі Росії виглядають саме так. Лють. Просто лють”, – написав радник мера та опублікував відповідне фото.

Відомо, що місто наразі залишається наднебезпечним, бо міни лежать просто посеред вулиць, якими діти мають ходити в школу щодня. 

Раніше ZMINA писала, що окупанти в Маріуполі “відновили” навчальний процес. Проте уроки проходять не у класах, а в коридорах, а навчання відбувається позмінно.

Нагадаємо, що у Балаклії російська окупаційна адміністрація разом з військовими РФ намагалися конфіскувати всі українські підручники, літературу та символіку, але вчителям вдалося це сховати та вберегти.

Водночас у Купʼянську, Вовчанську та навколишніх селах росіяни все ж встигли завезти російські підручники та знищити українські. Деякі вчителі навіть погоджувалися співпрацювати з окупантами, їм обіцяли високу зарплатню у рублях, а також пропонували керівні посади. Однак насправді вчителям довелося працювати за їжу. Інші ж освітяни працювали практично підпільно – проводили онлайн-заняття в українських школах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter