Окупанти примушують українських лікарів виписувати фіктивні довідки – розвідка

Дата: 23 Червня 2022
A+ A- Підписатися

На Запоріжжі окупанти примушують українських лікарів виписувати фіктивні довідки. У випадку відмови погрожують розправою.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Фото: Укрінформ

“У тимчасово окупованому місті Токмак Запорізької області почастішали випадки звернення до місцевих лікарів з боку російських військових. Головна вимога: надати довідку про нездатність продовжувати військову службу за станом здоров’я. При цьому для лікарів виникає подвійна загроза”, – йдеться у повідомленні ГУР.

У разі відмови надати довідку військові РФ погрожують розправою. Водночас у разі видачі фіктивного документа проблеми обіцяє окупаційна комендатура. Через це деякі лікарі були змушені звільнитись та евакуюватись на підконтрольну уряду України територію. 

Раніше ZMINA писала, що у тимчасово окупованому Криму лікарів примушують фальшувати результати медичного огляду, що проходять призовники за скеруванням з незаконних “військкоматів”. Так окупаційна влада намагається збільшити кількість призовників.

Нагадаємо, що на початку червня у Херсоні масово почали звільнятися лікарі через те, що їх примушують співпрацювати з російськими військовими та самопроголошеною “владою”. Вони оформлюють відпустки або заяви на звільнення, щоб уникнути тиску з боку військових РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter