Окупанти продають крадене з Херсонщини зерно до Китаю, Індії та Туреччини

Дата: 03 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Вирощене на окупованих територіях Херсонщини зерно вивозять до Росії, а потім перепродають третім країнам, здебільшого КНР, Індії та Туреччині.

Про це пише ІРС- Південь.

Фото з відкритих джерел

“Експортери, які закуповують зерно та технічні культури у виробників Херсонської області, переважно відправляють продукцію до Китаю, Туреччини та Індії”, – заявив так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

Водночас місцеві фермери відмовляються розрахуватись з населенням за орендовані земельні паї, адже у них “немає грошей”: цього року на врожай вплинула посуха та відсутність зрошення внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС.

Щоб утримувати домашнє господарство, “пайовики” з окупованих територій змушені викуповувати у росіян зерно, яке виросло на їхніх же землях. Ціна за тонну у регіоні коливається від восьми до десяти тисяч російських рублів.

Нагадаємо, що в червні 2024 року Росія вперше завантажила партію зерна в окупованому Севастополі для відправки до Венесуели.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіяни вагонами вивозили з окупованого села Пришиб Запорізької області зерно, вкрадене в українського агропідприємства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter