Росіяни вагонами вивозять вкрадене зерно з окупованої Запорізької області

Дата: 23 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Росіяни вагонами вивозять з окупованого села Пришиб Запорізької області зерно, вкрадене в українського агропідприємства.

Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

Джерело: pixabay.com

“Російські окупанти продовжують грабувати мирне населення, привласнюючи зерновий урожай мирних громадян України. Так, в населеному пункті Пришиб Запорізької області з території агропідприємства за допомогою дизельних локомотивів російські окупанти вивозять велику кількість вантажних вагонів з різними типами зернових культур”, — йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області російські загарбники використовують порт для вивозу зерна. Перше судно з краденою українською продукцією вирушило звідти ще торік влітку. 

Журналісти, які досліджують тему мародерства на окупованих територіях, встановили, що зерно потрапляє на російських суднах до портів Туреччини, Сирії, Лівану, Іраку, Саудівської Аравії та інших країн. Деякі країни, як-от Туреччина, ці звинувачення відкидали. 

За підрахунками експертів, росіяни вже викрали з України зерна на щонайменше мільярд доларів. Якщо говорити про тонни, то, згідно з даними NASA Harvest, йдеться про майже 6 мільйонів тонн пшениці.

На тлі новин про крадіжку росіянами зерна з України Путін заявив про рекордні збори врожаю в Росії. 

Росіяни вивозять з окупованих територій не тільки зерно, але й ліс та граніт. Торік, вивозячи награбоване, росіяни утворили багатокілометровий затор. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter